Pool biljart - Tweedehands - Pooltafel SAM Bison Cosmic 8ft pool TWEEDEHANDS

Prijs:op aanvraag

Tweedehands Sam BISON COSMIC 8ft pool tafel.

Kleur laken naar keuze. 

Wordt geleverd met alle toebhoren (2de hands); ballen, 4 keu's, driehoek, krijt, keu rekje

Speelveld 224cm * 112cm

ideaal voor een mancave!

Leveren op gelijkvloers in onderling overleg. Kan bezichtigd worden na afspraak in Schorisse.

Meer informatie

Specificaties

Hoogte78 cm
Breedte100 cm
Lengte200 cm

Veel gestelde vragen over Pool biljart

Voor de levering van het toestel wordt 1 € per km gerekend.

Er wordt een forfaitaire loonkost van 60.5 € (50€ excl BTW) aangerekend.

Voor toestellen die op verdiep moeten worden geplaatst kan er een extra kost bijkomen.

Wil jij dus ook spellen huren voor je feest of event, reken dan gerust op Caféspelen Vlaeminck als expert in verkoop en verhuur van spellen en caféspelen

Uiteraard! 

Stuur ons een foto van uw biljart/pooltafel en wij maken u een offerte op maat.

Wij renoveren ook volledig uw biljart.

Organiseer jij een feest of event en ben je op zoek naar een manier om het feest op te leuken? Neem dan zeker eens een kijkje naar het aanbod spellen te huur bij Caféspelen Vlaeminck. Kies je ervoor om onze leuke spellen te huren, dan is amusement voor je gasten verzekerd. Iedereen vindt er namelijk vast wel een spelletje tussen die haar of hem aanspreekt. En afhankelijk van het type feest dat je organiseert, kan je steeds kiezen voor de best passende spellen te huur. Reken dus op het leuke spelaanbod te huur bij Caféspelen Vlaeminck en maak er gegarandeerd een leuk feest van.

Ja, alle spelletjes kunnen op free play gezet worden. Als je dus op zoek bent naar een fijne activiteit om je feestje op te leuken, neem dan zeker even een kijkje naar ons ruime aanbod spellen te huur, want bij Caféspelen Vlaeminck kan je altijd wel leuke spellen huren voor je feest of event. Met onze vele verschillende spellen te huur, maak je er altijd een geslaagd feestje van. En zet je de spelletjes op free play, dan kunnen je gasten dus ook ongelimiteerd spelen zonder aan het gebruik van munten of jetons te moeten denken. Heb je verder nog vragen over onze spellen, neem dan gerust contact op.

Spelregels 8-ball

Een spelletje pool wordt op 1001 verschillende manieren gespeeld. Elk café heeft wel zijn eigen regeltjes. Tijd om voor eens en altijd de correcte spelregels op een rijtje te zetten. Met deze 5 stappen speel je vanaf nu een correct spelletje Eight Ball.

1. Wie mag beginnen?
Voor we aan het echte spelletje of 'rack' kunnen beginnen, moet er eerst een 'lag' gespeeld worden. De lag bepaalt wie de objectballen uit elkaar mag spelen ofwel 'breaken'.
Bij de lag worden twee ballen op de hoofdlijn geplaatst. De spelers stoten ongeveer tegelijkertijd hun speelbal naar de voetband met als doel hun speelbal zo dicht mogelijk bij de hoofdband te doen eindigen.
De winnaar van de lag kiest wie het eerst de rack (objectballen die in de vorm van een driekhoek liggen) mag breaken.
Een correct Eight Ball-rack leggen
Voor de break moet je eerst het rack leggen. Dit gebeurt met behulp van een driehoek. Een correct rack plaats je als volgt:
De voorste bal ligt op op de voetspot en is vol (zie tekening)

eightball Rack


De 8-ball ligt in het midden van de derde rij
Van zowel heel als half ligt één bal als buitenste bal op de onderste rij van vijf ballen.
De andere ballen worden willekeurig en zonder vast patroon in het rack geplaatst.


2. Hoe speel je een correcte 'break'?
De break of het pak openspelen doe je zo:
De speler heeft de cue-ball-in-hand (cue ball = witte bal) in het hoofdveld. Hij mag de bal overal in het hoofdveld leggen;
Er hoeft niet 'gecalld' (zeggen in welke pocket je gaat spelen) worden en elke bal mag als eerste geraakt worden;
Als je een bal pot en hierbij geen 'foul' maakt, blijf je aan de beurt en is de 'tafel open'. Dit wil zeggen dat de speler vrije keuze (halve/hele ballen) heeft.
Als bij de break geen bal wordt gepot, moeten ten minste vier objectballen ten minste één band raken.
Het potten van de '8-ball' (zwarte bal) bij de break is geen foul. De speler kan de 8-ball 'spotten' (bal terug op zijn plek leggen) en de tafel aanvaarden of hij kan opnieuw breaken.


3. Wie speelt met vol en wie met half?
Een tafel wordt open genoemd als er nog niet bepaald is wie met de volle en wie met de halve ballen speelt. Op dat moment moet de speler bij elk shot zijn bal callen.
Indien de speler op legale wijze deze gecallde bal pot, behoort de bijbehorende groep bij die speler en heeft zijn tegenstander de andere groep.
Indien de speler zijn gecallde bal niet op legale wijze pot, blijft de tafel open en gaat de beurt naar zijn tegenstander.
Zolang de tafel open is, mag elke bal behalve de 8-ball als eerste worden aangespeeld.


4. Wanneer verlies je het spel?
Het kan plots afgelopen zijn bij pool. Een speler verliest een rack als hij:
De 8‐ball pot, terwijl hij een fout (zie aparte lijst) maakt
De 8‐ball pot, terwijl er nog ten minste één bal van zijn groep op tafel ligt
De 8‐ball pot in een niet‐gecallde pocket
De 8‐ball van tafel speelt
Deze regels gelden niet bij het break shot.


5. Wie wint?
We hebben het makkelijkste voor het laatst gehouden. Wie het eerst al zijn objectballen en vervolgens de 8-ball pot heeft gewonnen!
Een speler heeft bij elke stoot de vrije keuze in welke pocket hij de 8-ball wil potten. Elke stoot moet wel gecalld worden.
Fouten
Indien de speler een standaardfout maakt, gaat de beurt naar de tegenstander. Deze mag dan de cue ball op eender welke plaats op het speelveld leggen.

6. De volgende fouten zijn standaardfouten bij Eight Ball:

Cue ball rolt in de pocket of van tafel
Verkeerde bal eerst raken (de eerste bal die met de cue ball in contact komt, moet tot de groep van de speler behoren)
Geen band na balcontact
Geen voet op de grond
Bal van tafel
Het aanraken van ballen
Dubbele hit
Duw-stoot
Nog in beweging zijnde ballen
Foutieve cue ball plaatsing
Foutieve stoot in het hoofdveld
Keu op tafel

 

Zoek je leuke spellen om te huren voor je feest of event, dan biedt Caféspelen Vlaeminck je ruime keuzemogelijkheden. Zo kan je in ons brede aanbod spellen te huur vast en zeker je favoriete spellen huren om er van jouw event een echt succes van te maken. Of je nu wil een arcade spel huren, een airhockey spel huren, een biljart spel huren of een poolbiljart spel huren, een boksbal spel huren, een darts spel huren, een flipperkast spel huren, een reuze gezelschapsspel huren, een hammer spel huren of een tafelvoetbal spel huren, bij Caféspelen Vlaeminck vind je het allemaal. Ben je dus op zoek naar de leukste spellen te huur voor jouw event, neem dan zeker een kijkje bij Caféspelen Vlaeminck.

De basis spelregels van 9-ball pool zijn de volgende:

De poolvariant 9 ball wordt, net als 8-ball, gespeeld op een reguliere pooltafel met 6 pockets.
Het spel wordt gespeeld met 2 spelers.
Bij nineball pool worden in totaal 10 ballen gebruikt, dit zijn de genummerde ballen 1 t/m 9 en de witte (cue)bal.
De gekleurde ballen worden in een ruitvorm aan 1 kant van de tafel geplaats met de nummer 9 bal in het midden en de nummer 1 bal in de voorste punt.
De witte bal wordt achter de lijn aan de andere kant van de tafel geplaatst.
Het is de bedoeling om met de witte bal alle andere ballen op volgorde in de pocket te stoten.
Als de goede bal in de pocket gaat mag men nog een keer stoten. Degene die de nummer 9 bal regelmentair in de pocket stoot heeft de pot gewonnen.
Als de nummer 9 bal via een lager genummerde bal (die in volgorde ook aan de beurt is) de pocket ingaat heeft degene die de bal stootte ook gewonnen.

9-ball pool

9-ball pool spelen
Het spelen van 9-ball poolbiljart vraagt vooraf om de ballen op de juiste manier op tafel klaar te zetten (oftewel te 'racken'.
Bij nineball wordt er vooraf een ruit vorm neergelgd in plaats van een driehoekvorm zoals bij 8 ball pool. Om de juiste vorm te maken zijn speciale 9-ball racks beschikbaar, maar ook de gewone driehoek die gebruikt wordt voor 8-ball pool kun je vrij eenvoudig gebruiken om, vanaf de punt van de driehoek, de specifieke ruit te maken voor nine-ball poolbiljart.
Bij 9 ball pool worden alle 'hele' ballen gebruikt met de nummers 1 t/m 8 en de 'halve' bal met nummer 9. Alle andere ballen (de overgebleven 'halve' ballen) worden buiten het spel gelaten.
De manier waarop de ballen vooraf moeten worden neergelgd is ter verduidelijking te ien op de afbeelding hierboven op deze pagina.


Fouten bij 9-ball poolbiljart

De fouten die je bij poolbiljart kunt maken zijn bij 9-ball pool bijna identiek aan die van 8-ball pool. Uiteraard is het niet mogelijk om per ongeluk de zwarte ball te potten en daarmee de wedstrijd te verliezen.
Hieronder een aantal fouten waarbij de witte bal in de hand mag worden genomen door de volgende speler om overal op het speelveld te plaatsen voor zijn of haar stoot.
De witte bal komt in een pocket terecht.
De witte bal wordt tegen de verkeerde kleur, in dit geval niet de bal met het laagste nummer, gestoten.
De witte bal raakt geen enkele andere bal.
Een bal wordt (onbedoeld) aangeraakt met hand, kleding, keu (zonder en stoot te maken).
Doorstoten (duwen) van een bal.
Als je een bal van de speeltafel af speelt / kaatst.

Regels bij nineball

Bij nineball is het mogelijk om het spel uit te spelen op een aantal bijnzondere manieren. De eerste daarvan is als je de afstoot dusdanig doet dat de ninebal direct in een pocket verdwijnt.
Een tweede bijzondere manier om te winnen is om tussentijds de 9-ball te potten via een andere bal. Dit kan als je bijvoorbeeld de nummer 4 bal de laagste is en aan de beurt is, en je kan, door de 4 bal te spelen, de 9-ball potten.
Verder is het goed om de spelregel te weten dat als de 9-ball per ongeluk gepot wordt dat deze wordt teruggelegd op de startplek. Dit geldt niet voor andere ballen die foutief worden gepot.
Tot slot is er nog de regel dat bij het spelen van een bal die gepot moet worden of minimaal een band moet raken. Dit voorkomt passief verdedigend spel door zachte suffe balletjes.

Heb je een feest of event in het vooruitzicht, dan wil je uiteraard dat dit geslaagd is en je gasten zich mogen amuseren. Kies daarom voor Caféspelen Vlaeminck, bij ons kan je steeds terecht om diverse spellen te huren voor een feest of event. Onze leuke spelletjes mogen niet ontbreken op jouw event. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest of personeelsfeest, een teambuilding of een feest voor vrienden en familie, onze spellen te huur zijn altijd een schot in de roos. Maar ook als je bijvoorbeeld gaat een opendeurdag of schoolfeest organiseren, is het zeker aan te raden om onze leuke spellen te huren. Kortom, welk feest je ook voor de boeg hebt, kom zeker een kijkje nemen naar ons ruime en gevarieerde aanbod aan leuke caféspelen te huur.

Regelmatig zijn eigenaars van een biljart verbaasd dat er witte puntjes op het biljartlaken verschijnen. Vanaf het eerste spel zal u al brandpuntjes opmerken. Dit zijn brandpunten van de bal. Als een biljartbal vertrekt heeft die een bepaalde startsnelheid - van 0 naar meer dan 30km/uur in een fractie van een seconde - waardoor er "brandpuntjes" ontstaan. De wrijvingssnelheid tussen de biljartbal en het laken kan makkelijk tot 250C° gaan!  Deze witte punten kunnen niet verwijderd worden. Zelfs als een bal stuitert kan dit al een puntje veroorzaken. Dit kan niet voorkomen worden, en is volkomen normaal. Zelfs bij een kwaliteitslaken als Simonis, is dit onvermijdelijk.

Een pooltafel kan absoluut niet ontbreken in elk goed café of speelhal, maar ook in het verenigingsleven als in werkomgevingen kunnen deze een grote meerwaarde zijn. Maar ook voor thuis kan je een pooltafel kopen, het perfecte item voor elke mancave weliswaar, maar ook opgroeiende tieners kunnen er zich urenlang op vermaken. Ongeacht of het nu voor bij je thuis, op het werk of voor in het café is, bij Caféspelen Vlaeminck kan je vast de perfecte pooltafel kopen. Want wil je een pooltafel kopen, dan ben je bij ons gegarandeerd aan het goede adres.

Eén van de grote verschillen tussen pooltafels is het verschil tussen een pooltafel kopen met een speelveld uit leisteen of een speelveld uit MDF. Wil je graag een professionele pooltafel kopen, dan kan je best kiezen voor een pooltafel met leisteen. Dit omdat de leisteen meer snelheid en meer effect zal geven aan de bal tijdens het spelen. Een pooltafel uit MDF is gemaakt uit hout en heeft als voordeel dan weer meteen een pak goedkoper te zijn dan een pooltafel met leisteen, daarnaast is deze reeds grotendeels in elkaar gemonteerd zodat je meteen kan beginnen spelen. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in grootte, waarbij je uiteraard dient rekening te houden met het potentieel van de grootte van de ruimte waar de pooltafel zal komen te staan.

Bij Caféspelen Vlaeminck kan je steeds verschillende pooltafels kopen. Een eerste onderscheid kan gemaakt worden in de keuze om een nieuwe pooltafel te kopen of een tweedehands pooltafel te kopen. Daarnaast biedt Caféspelen Vlaeminck verschillende merken aan, zo kan je ervoor kiezen om een Sam pooltafel te kopen, een Lexor pooltafel te kopen, een Zen pooltafel te kopen, een Buffalo pooltafel te kopen of een De Kerpel pooltafel te kopen. Daarnaast zit een er uiteraard ook verschillen in het type pooltafel dat je wil kopen en de grootte van de pooltafels. Wil je graag advies over welke pooltafel je best kan kopen, reken dan gerust op onze medewerkers. Met ons ruime aanbod kan je bij Caféspelen Vlaeminck vast de perfecte pooltafel kopen.

Als je een pooltafel kopen wil, dan is de prijs hierbij uiteraard ook een belangrijk gegeven. Bij Caféspelen Vlaeminck kan je pooltafels kopen van verschillende prijsranges, zo kan je vast ook steeds een pooltafel kopen die helemaal past bij jouw budget. Wij bieden verschillende types pooltafels met keuze in grootte, afwerking en merk. Neem dus zeker ook een kijkje in ons ruime assortiment als je wil een pooltafel kopen. Je vindt er vast een exemplaar dat perfect bij jullie past.

Ben je op zoek naar een pooltafel voor jarenlang speelplezier? Dan kan je maar beter een pooltafel kopen van hoge kwaliteit. Daarom kan je ervoor kiezen een pooltafel te kopen van de beste kwaliteiten zoals een pooltafel met leisteen, alsook kan je kiezen voor een pooltafel van de beste merken. Kom je een pooltafel kopen bij Caféspelen Vlaeminck, dan ben je meteen zeker dat je een kwalitatieve pooltafel kopen gaat. Kom dus ook een kijkje nemen naar ons aanbod kwalitatieve pooltafels te koop en reken er meteen ook op ons deskundige advies.

klik op volgende link voor de opties poollaken :

Poollaken - Simonis Laken (iwansimonis.com)