De beste pooltafel kopen op maat van jouw wensen

Poolen is één van de verschillende mogelijk biljartspelen. Het is meteen ook de populairste spelvariant die ook bij jongeren op veel bijval kan rekenen. Wanneer je graag een pooltafel kopen wil, kan je hiervoor bij Caféspelen Vlaeminck terecht die een ruim assortiment aanbiedt.

Een pooltafel kopen naar keuze

Caféspelen Vlaeminck is gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende pooltafels. Met jarenlange ervaring en kennis van zaken, staan wij steeds voor je klaar. Met ons ruim aanbod aan diverse soorten pooltafels kan je bij ons vast een pooltafel kopen die aan uw wensen voldoet. Hierbij zijn onder meer keuze in prijs, design, afwerking, afmetingen en specificaties van belang. Kies ervoor een pooltafel te kopen als pure pooltafel, of die ook dienst kan doen als eettafel, vergadertafel, gametafel of zelfs als bureau. Bij ons ben je aan het juiste adres als je een pooltafel kopen wil. Je mag rekenen op een hoge kwaliteit bij al onze pooltafels te koop, steevast enkel de beste merken. Onze pooltafels zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo bieden wij zowel standaard pooltafels, alsook pooltafels voor professionals, pooltafels voor wedstrijden en pooltafels met muntinworp en pooltafels voor outdoor. Uiteraard beschikken we over pooltafels in kleine en grote maten, variërend van 5 ft pooltafels tot 9 ft pooltafels, naargelang de beschikbare ruimte.

Tips om de beste pooltafel te kopen

Maar welke pooltafel koop je nu best? Wanneer je een pooltafel kopen wil, zijn er meerdere zaken waar je rekening kan mee houden.

Het gebruik van de pooltafel

Een pooltafel leent zich perfect voor het meubileren van een bedrijfsruimte, maar evengoed bij het inrichten van een leuke mancave, of voor in een café of in het verenigingsleven. Het verschil tussen een standaard pooltafel kopen voor thuis of een  pooltafel voor professioneel gebruik, zit onder meer in de leisteenplaat die voorzien is voor een optimale bal-rol verhouding. Daarnaast kan ook de grootte hierbij een rol spelen.

De maat van de pooltafel

Bij het bepalen welke pooltafel meest geschikt is, hou je uiteraard rekening met het gebruik, maar hou je ook rekening met de verschillende mogelijke afmetingen. Standaard kan gesteld dat hoe groter de pooltafel, hoe moeilijker het spel wordt. Hoe groter de afmetingen van de pooltafel, hoe moeilijker het in te schatten wordt welke route de bal zal volgen. Een pooltafel met maat tot 6 foot is heel geschikt voor kleine ruimtes. Een pooltafel met 7 foot is meest gevraagd en leent zich perfect als pooltafel voor thuis. Pooltafels met 8 foot of 9 foot zijn dan weer meer bedoeld voor ervaren spelers en vind je dan ook ruimere in cafés terug.

De plaats voor de pooltafel

Maar de juiste maat voor je pooltafel wordt niet alleen bepaald door de vaardigheden van de spelers, maar ook door de capaciteit van de ruimte. Het is namelijk van belang dat er een minimaal vrije ruimte van 150 cm is rondom de pooltafel om goed te kunnen spelen. Daarnaast dient de pooltafel ook op zijn plaats in de ruimte te geraken. Hou daar rekening mee bij het bestellen want vaak wordt de pooltafel in één stuk geleverd, tenzij anders aangegeven.

Optionele keuzemogelijkheden

Een pooltafel wordt standaard uitgerust met stelpootjes, maar kan daarnaast ook beschikken over een droppocket of een balterugloop. Wanneer de pooltafel voorzien is van een balterugloop rollen de ballen automatisch terug. Bij een pooltafel met droppocket gebeurt net het omgekeerde en blijven de ballen in een net opgevangen. Is de pooltafel uitgerust met muntinworp, dan is deze ook heel geschikt voor in horeca, gezien dan automatisch per spel betaald wordt. Verder kan je ook pooltafels kopen in verschillende vormen en materialen. De keuze is hierbij heel persoonlijk en afhankelijk van jouw smaak en het passen binnen de ruimte. Maar bovenal wil je kiezen voor een kwalitatieve pooltafel voor langdurig spelplezier. 

Kwalitatieve pooltafels koop je bij Caféspelen Vlaeminck

Hoe kan je met zekerheid een kwalitatieve pooltafel kopen? Bij Caféspelen Vlaeminck mag je erop rekenen dat de aangeboden pooltafels stuk voor stuk kwalitatief zijn. Je bent er aan het juiste adres voor alle populaire biljartsporten. Zo bieden wij naast pooltafels ook de beste tapbiljarts te koop. Ontdek snel ons ruime aanbod en reken op onze kwaltieit en service voor spellen verhuur

De beste pooltafel kopen

Kies voor Caféspelen Vlaeminck

Ontdek ons kwalitatief aanbod